Mandag 10.august 2020

Hurtigpraksis dag 8  ⎸MAD  ⎸SANE  ⎸Kubik  ⎸Osloworks

 

MAD Arkitekter startet opp i 1997. De tegner for byen og menneskene som bruker den. Derfor tar de alltid hensyn til det som ligger rundt prosjektene. De har også et stort fokus på bærekraft. I dag driver de ikke bare med arkitektur, men har også selskapene Mad Communication, Sane interiørarkitekter, Made produktutvikling og Nomad som arbeider med stedsutvikling. 

Blant kjente prosjekter kontoret har arbeidet med kan vi nevne Det Juridiske Fakultet ved Universitetet i Oslo og sine egne kontorlokaler i Nydalen. Under vårt besøk skal vi få møte representanter fra både Mad og Sane, og få muligheten til å se hvordan disse to arbeider sammen og alene. 

Sixfootfour-Studio-Photography-Architecture-Cityplan-Nygårdsplassen-MAD-Arkitekter-Fredrikstad-January-2020-LOW

Kubik er et lite interiørarkitektkontor med tre ansatte. De arbeider med alt fra trappeoppganger til restauranter og store kontorlokaler. Kontoret starter sine oppdrag med å bli kjent med kunden, og tar utgangspunkt i deres behov, stil og historie. De er opptatt av å bevare og gjenbruke, og arbeider med å skape store forandringer ut i fra små endringer. Et av deres nyere prosjekter er interiøret til Porches hovedkontor på Ryen, som de utviklet i samarbeid med Koi Fargestudio. 

korridor

Osloworks ble grunnlagt i 2016 så de er et relativt ungt kontor som jobber med urban utvikling, transformasjon, bolig og landskap. Ønsket om å se prosjektenes livssyklus og levetid er et av deres viktigste fokus. De arbeider både med prosjektene i mikro- og makroskala – fra soneplanlegging til arkitekturdetaljer. For å skape de beste løsningene i hvert prosjekt legger kontoret en stor innsats i å ha en helhetlig forståelse. Vi skal på befaring i Myntgata, et transformasjonsprosjekt ferdigstilt i 2019 som et innovativt coworking space, og vi skal titte innom et at de nyeste prosjektene de jobber med i Kvadraturen som vi senere på dagen skal ha en miniworkshop rundt. 

Foto: Jan Khür

Photo: Jan Khür – http://www.jankhur.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s